Luna trecută, la IACP 2022, Motorola Solutions a anunțat noi progrese tehnologice pentru siguranța publică pentru a oferi primilor respondenti informațiile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune și mai sigure decizii în domeniu. În acest scop, compania integrează acum informațiile live-stream de la drone și roboți în CommandCentral Aware.

   Dronele oferă agențiilor informații actualizate și critice despre evenimentele în curs, permițând echipelor să ia rapid decizii informate de la o distanță sigură, reducând eventualele accidentări și salvând vieți. Conceput pentru organizatiile guvernamentale și pentru serviciile de pompieri și de urgență, software-ul de control al zborului și video pentru drone de la Motorola, CAPE, facilitează pilotarea sigură la nivel local și de la distanță, streaming în direct sigur oriunde în lume și gestionarea video la nivel de dovezi.

   Deoarece CommandCentral de la Motorola funcționează deja ca un hub pentru a unifica toate fluxurile de date și video în timp real într-o vizualizare operațională comună sigură, pasul logic pentru companie a fost să integreze CAPE în platformă.

   Combinând puterea CAPE cu CommandCentral, Motorola oferă agențiilor o vizibilitate sporită în situații de urgență, permițându-le să vizualizeze locațiile dronelor și să acceseze fluxuri live alături de alte resurse critice și date de incidente pe o singură hartă. În plus, videoclipurile de la dronele echipate cu CAPE pot fi completate cu fluxuri în timp real dintr-un mix de sisteme video fixe, iar utilizatorii pot împărtăși imediat informații critice, toate din CommandCentral.

   Similar cu soluția AIM de la Percepto, care combină dronele de la Boston Dynamic pentru aplicații de construcții și topografie, CommandCentral de la Motorola poate acum colecta date și transmite video de la roboții de la sol. Integrat exclusiv cu software-ul Motorola Solutions, robotul ReadySight throwable Company Six este un robot mic, cu costuri reduse, care navighează pe mai multe tipuri de teren și obstacole, oferind conștientizare a situației prin comunicare video și audio în timp real în zone incerte și periculoase.

   În plus, Motorola a ales să integreze Vision 60 Q-UGV de la Ghost Robotics, un robot de dimensiuni medii, agil, cu picioare pentru orice vreme, care navighează cu ușurință într-o gamă largă de medii urbane și naturale nestructurate, ținând ofițerii umani și K9 departe de pericol.

   „Inovația noastră este condusă de nevoia de a ajuta primii respondenți să înțeleagă mai bine amenințările complexe”, a declarat Mahesh Saptharishi, vicepreședinte executiv și director de tehnologie, Motorola Solutions. „Credem că ofițerii ar trebui să fie capabili să gestioneze orice incident de pe teren, sa poată accesa, gestiona informații din toate sistemele de siguranță publică și să partajeze informații critice printr-o rețea de ofițeri și vehicule conectate.”