Comisarii FCC au decis în unanimitate că agenția nu va autoriza cinci vânzători din China să comercializeze echipamente de telecomunicații și supraveghere video care ar fi utilizate pentru siguranța publică, inițiative cheie de securitate sauin alte scopuri care au impact asupra securității naționale.

   Toți cei patru comisari FCC au anunțat sprijinul pentru raport și ordin – precum și notificarea ulterioară însoțitoare privind propunerea de reglementare – care se așteaptă să aibă impact si a limita capacitatea Huawei, ZTE, Hikvision, Dahua și Hytera de a oferi produse noi în S.U.A. Fără autorizarea echipamentelor din partea FCC, vânzătorilor le este interzis să importe și să vândă majoritatea echipamentelor de comunicații în Statele Unite.

  Congresul a ordonat FCC să ia astfel de măsuri asociate cu „lista sa acoperită” în legislația adoptată anul trecut.

  Președintele FCC, Jessica Rosenworcel, a spus că acțiunea FCC cu privire la vânzătorii chinezi abordează o lacună în politicile anterioare pe care mulți membri ai Congresului au remarcat-o în adoptarea legislației, care este concepută pentru a aborda „un risc inacceptabil” pentru securitatea națională a SUA.

  „Deși am semnalat echipamentele ca prezentând un risc pentru securitatea națională, am interzis companiilor să folosească fonduri federale pentru a le achiziționa și chiar am susținut programe pentru a le înlocui, în ultimii câțiva ani, FCC a continuat să-și pună ștampila de aprobare pe acest echipament prin procesul său de autorizare a echipamentului”, a spus Rosenworcel într-o declarație pregătită. „Atâta timp cât acest echipament poartă această ștampilă, poate continua să fie importat în Statele Unite și vândut cumpărătorilor care nu folosesc fonduri federale.

  Aceasta interzicere include echipamente de telecomunicații și supraveghere video de la Huawei și ZTE”, a spus Rosenworcel. „Include, de asemenea, echipamente de telecomunicații și supraveghere video de la Hytera, Hikvision și Dahua, care sunt utilizate în scopul siguranței publice, securității instalațiilor guvernamentale, supravegherii fizice a infrastructurii critice și în alte scopuri de securitate națională. Pentru aceste trei companii, le vom solicita să documenteze ce garanții vor pune în aplicare pe marketing sau vânzare în aceste scopuri și punem în aplicare o înghețare a tuturor cererilor lor de autorizare a echipamentelor de telecomunicații și supraveghere video până la finalizarea acestei lucrări.

   „Acțiunea pe care o luăm astăzi acoperă echipamentele stației de bază care intră în rețelele noastre. Acoperă telefoanele, camerele și routerele Wi-Fi care intră în casele noastre.”

   Întrucât Huawei și ZTE fac deja obiectul unui program de „dezasamblare și înlocuire” coordonat de FCC, multe surse din industrie cred că cel mai mare impact va fi resimțit de Hikvision și Dahua, doi producători de camere de supraveghere video din China. . Ambele companii au susținut că echipamentele lor de supraveghere video nu fac parte din rețelele de bază și nu ar trebui să fie supuse listei de interzicere, dar FCC nu a fost de acord.

   „Termenul „echipament sau serviciu de comunicații” înseamnă orice echipament sau serviciu utilizat în rețelele fixe și mobile care oferă servicii avansate de comunicații, cu condiția ca echipamentul sau serviciul să includă sau să utilizeze componente electronice”, conform raportului și ordinului FCC. „De asemenea, respingem afirmația ulterioară a Hikvision USA conform căreia echipamentele de supraveghere video nu sunt „utilizate în” rețelele fixe și mobile, precum și afirmațiile lui Hikvision și Dahua că astfel de echipamente sunt doar echipamente „periferice” și nu echipamente de rețea.
„În identificarea unor astfel de echipamente ca echipamente de comunicații acoperite în temeiul Legii rețelelor securizate, … Congresul a intenționat să capteze astfel de echipamente de supraveghere video ca echipamente „acoperite”, chiar dacă nu sunt echipamente de rețea de bază, deoarece echipamentul este utilizat (și într-adevăr necesar) în furnizarea unui anumit tip de serviciu de comunicații avansate, și anume, servicii de supraveghere video.”

  Ofertele de aparate foto de corp de la Hytera (BWC) sunt, de asemenea, articole „acoperite”de aceasta regula de excludere. Dispozitivele LMR de bandă îngustă de la Hytera nu par a fi supuse interdicției de autorizare, dar pare să interzică vânzătorului să introducă dispozitive hibride – dispozitive LMR care includ conectivitate LTE sau Wi-Fi – pe piața din SUA.

   „Concluzionăm că echipamentele receptorului concepute pentru funcționarea prin rețele de bandă largă și care permit utilizatorilor să inițieze și să primească telecomunicații de voce, date, grafică și video de înaltă calitate, cu viteze de conectare de cel puțin 200 kbps în ambele direcții, se încadrează în domeniul larg al interpretării noastre de „echipamente de telecomunicații” și intra sub incidenta acestei legi,  se arată în ordinul FCC. „În consecință, observăm că terminalele Huawei ,ZTE precum si Hytera – în măsura în care sunt concepute pentru a funcționa prin rețele de bandă largă – intra sub incidenta acestei reguli.

  Hytera a publicat o declarație de presa declarație pregătită despre acțiunea FCC.

  „Comisia a stabilit o linie strălucitoare, hotărând că echipamentele capabile de bandă largă sunt Acoperite, iar echipamentele care nu pot transmite sau recepționa la 200 kbps sau mai mult nu sunt în mod categoric Echipamente acoperite”, conform declarației de pe site-ul Hytera US. „Raportul și Comanda arată clar că marea majoritate a ofertei de produse Hytera nu este echipament acoperit.”

  Comisarul FCC, Brendan Carr, a indicat că sprijină ideea că mai multe echipamente de la companiile din China ar putea face obiectul interdicției de autorizare FCC în viitor, deși nu a specificat ce fel de echipament ar putea fi afectat.

  „O acțiune pe termen scurt pe care o recomand este ca aceasta comisie să colaboreze cu agențiile naționale de securitate pentru a extinde sfera echipamentelor de la Hikvision, Dahua și Hytera – entități cu legături strânse cu operațiunea de supraveghere a Chinei comuniste – care ar trebui incluse în Lista noastră acoperită”, a spus Carr într-o declarație pregătită. „Acest lucru ar consolida și mai mult acțiunile noastre de autorizare a echipamentelor și ne-ar permite să interzicem utilizarea echipamentelor Hikvision, Dahua și Hytera într-un set și mai larg de circumstanțe.”

  În raportul și ordinea sa, FCC a cerut înghețarea imediată a autorizațiilor asociate echipamentelor „acoperite” de la cei cinci furnizori din China. Pe lângă luarea acestei măsuri pentru potențialele produse viitoare, hotărârea include un limbaj care exprimă convingerea agenției că poate revoca autorizația existentă a echipamentelor de la acești producători chinezi.

   „Comisia are autoritatea de a revoca, în viitor, autorizațiile echipamentelor „acoperite” care au fost autorizate înainte de adoptarea acestui raport și ordine”, potrivit raportului și ordinului FCC.