Am avut plăcerea de a fi invitati si anul acesta la Bapco 2023, desfășurat in Coventry Arena Regatul Unit, unde profitând de aceasta ocazie ne-am verificat check list-ul pe anul acesta si am trecut la treaba.

   Prima oprire a fost la standul Handsfree Group UK unde am discutat despre integrarea terminalului R5 in infrastructura ESN atât in Ptt Over Cellular cat si in Airwave. Produse de bună calitate, servicii remarcabile.

   Următoarea oprire a fost la standul Motorola Solutions unde ne-am revăzut si avut o discuție plăcută cu Adrian Parsons despre noul dispozitiv Wave lansat, TLK110. Arată frumos și inteligent. Audio super clar!

   Airbus / Secure Land Communications a fost un must be și am întâlnit o echipă uimitoare cu care am discutat despre aplicația Tactilon Agnet MCPTT. Am avut o discuție lungă si foarte interesanta. Ne-am simțit cu adevărat bineveniți.  Mulțumiri echipei care ne-a făcut un mic favor si au scos la lumina un Tactilon_Dabat special pentru noi sa-l putem testa.

Ne-am oprit la Sonic Communications (Int) Ltd, unde Steve Cherry VR MCMI a fost în elementul său și am discutat despre utilizarea BTRSM pentru Zello Work și alte aplicații dedicate PoC nu doar Motorola Wave. Se pare că funcționează! Am bifat un viitor test.

   Nu am ratat standul Leonardo DRS, deoarece eram dornici să discutam despre soluțiile cloud Mcptx și aplicația PoC. Ne-a plăcut foarte mult. Am văzut și testat o Sepura SC3 integrata acolo precum si unele dispozitive RugGear. Nu suntem siguri dacă au integrat RG725 sau RG750 dar sistemul se mișca bine.

    Vorbind despre Sepura, alături de integrarea SC3 și Leonardo, am căutat să vedem noua serie VHF SC. Din păcate, nu aveau niciun dispozitiv acolo. Păcat. Poate anul viitor.

   Chiar dacă nu ne așteptam la o nouă lansare, a fost o bucurie să-i revedem pe Mark Brandstatter și Leo Kokaj la standul Hytera Communications Europe și ca întotdeauna a fost o plăcere să vorbim despre dispozitivele hibride HM7xx, HP7xx, PNC560, PDM680 MCS , dar și viitoarea lansare a PNC460 PoC precum și mult așteptata PT590 Tetra.

   Ultima vizita am făcut-o la standul Tait care a si fost surpriza zilei si am rămas plăcut impresionati de Tait Communications TP9300 și TP9500 (cu LCD color !!! precum și mai multe opțiuni de culoare!!). O mișcare frumoasă de la Tait ținând cont ca întotdeauna ne-am plâns de ecranele mici și monocrome!

   Mulțumiri speciale lui Richard Russel care a reușit sa scoată de nicăieri un terminal radio #P25 doar pentru noi, cu care să ne jucăm puțin.
Cireașa de pe tort a fost dispozitivul Tait Communications TWX500. Ne-au plăcut toate caracteristicile, integrarea, designul, dimensiunea și senzația. Am avut plăcerea de a-l testa atât în conectivitate DMR cât și în CrossLink integrat cu Tait Axiom.