Motorola Solutions a dezvăluit noul său MXP7000, un dispozitiv portabil de comunicații critice all-in-one care a unificat  comunicațiile de voce și date TETRA și 4G LTE pentru a îmbunătăți cunoașterea situației, siguranța și productivitatea pentru siguranța militară și publică.

MXP7000 este robust și securizat oferă primilor respondenti acces versatil la capabilitățile de comunicații de voce și date pe care se bazează pentru a sprijini gama de situații cu care se confruntă în fiecare zi, de la gestionarea sarcinilor administrative până la coordonarea răspunsului la urgență. Aplicațiile de pe dispozitiv permit și mai multă flexibilitate, oferind utilizatorilor posibilitatea de a partaja cu ușurință informații bogate, cum ar fi videoclipuri, între indivizi de pe teren și cu control.

Radioul convergent este ușor de utilizat, cu ecranul său tactil de 5 inchi, ușor de folosit pentru mănuși și butoanele fizice mari și receptive. De asemenea, poate suporta aplicații Push-to-Talk (PTT) in rețelele broadband și partajarea video prin WAVE PTX, un serviciu PTT broadband independent de operator.

Ca parte a digitizării operațiunilor terestre și pentru a asigura o comunicare rapidă în diverse zone din domeniu, comunicarea rapidă și fiabilă este de o importanță centrală pentru forțele armate germane. Ei sunt primii care implementează MXP7000 pentru a-și susține nevoile exigente de siguranță, eficiență și reacție. MXP7000 oferă comunicații esențiale pentru succesul diverselor operațiuni ale forțelor armate germane, precum și acces fără probleme la informațiile de care au nevoie pentru a gestiona complexitatea responsabilităților lor zilnice, acordând prioritate siguranței soldaților lor și a publicului.

„Organizațiile militare și de siguranță publică se confruntă frecvent cu situații dificile în medii îndepărtate și periculoase”, a declarat Mark Schmidl, vicepreședinte senior la Motorola Solutions. „Am proiectat și dezvoltat MXP7000 pentru a îndeplini standardele exigente ale clienților noștri, asigurându-ne agenții precum Forțele Armate Germane ca vor beneficia de comunicații voce rezistente și acces fiabil la informațiile critice de care au nevoie pentru a sprijini fiecare misiune.”

Noul dispozitiv de comunicații formează o parte importantă a ecosistemului de tehnologii esențiale pentru misiuni critice  Motorola Solutions și a fost lansat la Critical Communications World (CCW) 2022.