Investițiile vor moderniza comunicațiile de siguranță publică și vor spori colaborarea dintre agențiile din întreaga țară

    CHICAGO – 25 octombrie 2021 – Motorola Solutions (NYSE: MSI) a anunțat astăzi  modernizarea și extinderea acoperirii rețelei existente TETRA la nivel național în România pentru a oferi organizațiile de siguranță publică din țară cu comunicații extrem de rezistente și sigure pentru misiune critică. Ca parte a acordului-cadru de șapte ani acordat de Serviciul de Telecomunicații Speciale al Guvernului României.

Motorola Solutions va instala 800 de stații de bază TETRA (Terrestrial Trunked Radio) în toată țara. Noua tehnologie radio digitală va sprijini toate serviciile de poliție, pompieri, ambulanțe și securitate națională cu comunicații de încredere, care vor îmbunătăți colaborarea între echipele din prima linie, în timp ce deservesc și protejează în fiecare zi cei 21 de milioane de cetățeni ai țării.

Noua rețea va oferi, de asemenea, o interconexiune între TETRA și LTE prin soluția WAVE, push-to-talk, de ultimă generație, conformă cu standardul 3GPP pentru a  extinde rețeaua TETRA si pentru a îmbunătăți colaborarea între echipe.
„Tehnologia comunicațiilor este un aliat esențial pentru primul răspuns. În fiecare zi se confruntă cu situații în care fiecare secundă contează și trebuie să poată colabora instantaneu și ușor”, a declarat Mark Schmidl, vicepreședinte senior, Motorola Solutions. „Soluțiile noastre de comunicații TETRA sunt dovedite și au încredere de către agențiile de siguranță publică din întreaga lume, iar această rețea va sprijini serviciile de urgență din România în misiunea lor de a oferi cele mai înalte niveluri de siguranță publică.”

Motorola Solutions va oferi, de asemenea, asistență tehnică, întreținere, reparații și servicii 24/7. În calitate de partener de încredere al organizațiilor de siguranță publică din România de peste 25 de ani, Motorola Solutions a lansat recent, de asemenea, camere de luat vederi și sisteme de comunicații cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română şi Ministerul Afacerilor Interne din România.