L3Harris și Motorola Solutions au anunțat că terminalele radio P25 cu conectivitate LTE au fost certificate ca îndeplinesc standardul 1802 al National Fire Protection Association (NFPA), care este considerat a fi cel mai strict regim de testare pentru dispozitivele de siguranță publică ce deservesc operațiunilor de stingere a incendiilor.

   NFPA a informat oficialii atât pentru L3Harris, cât și pentru Motorola Solutions pe 13 decembrie că soluțiile lor – atât dispozitivele portabile, cât și microfoanele cu difuzoare la distanță (RSM) – au fost certificate ca îndeplinesc standardul 1802, făcându-le primele produse care au obținut această certificare.

  Todd Perdieu, director de strategie și management al liniei de produse pentru L3Harris, a declarat că terminalul radio XL Extreme 400P și microfonul difuzor XL Extreme ale companiei au trebuit să treacă 150 de teste primare și „mii” de sub-teste incluse în standardul 2021 pentru a obține certificarea NFPA 1802. . Obținerea acestei certificări reflectă „angajamentul continuu al L3Harris față de standarde deschise” și a rezultat ca radioul Extreme să fie „cel mai sigur și mai durabil radio disponibil pe piață astăzi”, a spus Perdieu în timpul unui interviu acordat IWCE’s Urgent Communications.

   În timp ce L3 Harris își vinde dispozitivul Extreme și microfonul difuzor din decembrie 2021, Motorola Solutions a decis să nu producă radioul inteligent APX NEXT XN P25 și microfonul difuzor de la distanță XVN500 decât după ce a primit certificarea NFPA, potrivit Scott Alazraki, manager senior de planificare a produselor pentru Motorola Solutions.

   „Nu aveam de gând să vindem acest produs până când nu avea certificarea [1802] de la NFPA”, a spus Alazraki în timpul unui interviu cu Urgent Communications a IWCE. „Există o etichetă pe dispozitiv [care reflectă certificarea NFPA 1802] și nu o puteți adăuga mai târziu. Trebuie să vină din fabrică cu aceasta, așa că așteptam cu nerăbdare finalizarea acestei certificări.”

  Mulți clienți ai serviciilor de pompieri au anticipat și confirmarea că dispozitivul Motorola Solutions și microfonul difuzorului au îndeplinit standardul 1802, conform Alazraki.

   Între timp, atât Motorola Solutions, cât și L3Harris intenționează să valorifice cunoștințele dobândite în dezvoltarea produselor pentru a îndeplini standardul NFPA 1802 provocator în produsele viitoare. Alazraki a spus că testarea „next-level” a NFPA 1802 i-a forțat pe dezvoltatorii Motorola Solutions să ia în considerare noile modele de dispozitive și materiale pentru a îndeplini cerințele fizice stricte ale standardelor, ceea ce a dus la cunoștințele dobândite că este încrezător că va fi valorificat în produsele viitoare.