Administrația Națională a Penitenciarelor introduce in folosința 2100 de camere VB400 purtate pe corp în toate închisorile din România pentru a ajuta la descurajarea confruntărilor și la îmbunătățirea siguranței.

   Administrația Națională a Penitenciarelor din România a semnat un contract cu Motorola Solutions (NYSE: MSI) pentru a implementa 2100 de camere purtate pe corp pentru a spori siguranța și securitatea în toate închisorile din țară. Noile camere vor fi folosite de personalul penitenciar în timpul activităților de pază și transportul deținuților pentru a ajuta la descurajarea și atenuarea confruntărilor și pentru a colecta imagini video în caz de conflicte sau urgențe.

   „S-a dovedit că aceste camere de luat vederi purtate pe corp descurajează comportamentul indisciplinat și ne așteptăm ca prizonierii și personalul noștri să acționeze în mod corespunzător unul cu celălalt”, a declarat Cristian Spataru, comisar de poliție penitenciar și ofițer specialist în securitatea detenției. „În situații de conflict, camerele vor oferi dovezi valoroase, astfel încât să putem înțelege mai bine ce s-a întâmplat, să rezolvăm cazurile mai rapid și să ne menținem închisorile cât mai sigure posibil.”Aparatele foto de ultimă generație VB400 de la Motorola Solutions sunt concepute pentru a nu pierde niciun moment, cu o funcție automată de pre-înregistrare care asigură că incidentele sunt capturate de la început.

   După încheierea unei ture, ofițerii își plasează camerele în stații de andocare pentru a încărca și stoca automat înregistrări ale evenimentelor zilei în soluția de gestionare a dovezilor VideoManager. Soluția oferă o metodă foarte sigură de a proteja dovezile video și funcționează perfect cu fluxurile de lucru zilnice existente ale ofițerilor.

   Pentru Administrația Națională a Penitenciarelor din România, agenție din subordinea Ministerului Justiției, cerințele pentru camerele purtate pe corp includeau filmări de înaltă rezoluție, ușurință în utilizare, design ușor și robust, câmp vizual cu unghi larg, stocare pentru înregistrare, dar si o durata de viață a bateriei de până la 12 ore. A fost, de asemenea, necesară posibilitatea de a transmite videoclipuri în direct prin Wi-Fi către camera de control pentru a îmbunătăți cunoașterea situației.