Scopul achiziței este de a moderniza infrastructura hardware și software a Platformei comune TETRA (PCT) la nivel național.

    Motorola Solutions România, Hytera Mobilfunk Gmbh, Airbus Defence And Space România și consorțiul format din Leonardo SPA și Rartel au depus recent licitații pentru furnizarea de echipamente și aplicații informatice pentru modernizarea infrastructurii hardware și software a platformei comune TETRA a Special. Serviciul de telecomunicații (STS).

   Contractul este estimat la 54,5 milioane de euro, fără TVA, pe 7 ani. Scopul prezentei achiziții este modernizarea infrastructurii hardware și software a Platformei comune TETRA (PCT) la nivel național. Acest lucru se realizează prin înlocuirea treptată a componentelor de infrastructură existente, care în prezent oferă servicii pentru aproximativ 125.000 de utilizatori din cadrul serviciilor de urgență, ordine publică și securitate. Vechea infrastructură va fi înlocuită cu o nouă infrastructură modernă care să permită creșterea gamei de servicii și creșterea disponibilității infrastructurii și a calității serviciilor PCT,

    Modernizarea PCT are ca scop eficientizarea activităților desfășurate de instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, ordine publică și securitate, precum și optimizarea cooperării dintre acestea în efortul comun de minimizare a timpilor de reacție la evenimente extreme și de soluționare a situațiilor de urgență, prin furnizarea acestor instituții cu servicii moderne de comunicații mobile profesionale, cu un nivel ridicat de rezistență și disponibilitate.